juli 2012

TOMS - One for One

 har tittet på de en stund nå og i går bestilte jeg dem endelig. Siden det er så få butikker i Oslo som selger merket bestilte jeg de fra nettet. Toms sin egen hjemmeside sender ikke til Norge, så jeg måtte kjøpe dem på ebay. Håper de er ekte, men det viktigste er at de passer. Har lest flere steder at skoene er små i str, men at de utvider seg endel etter bruk. Totalsummen ble 480 kr og jeg får dem ikke før om to uker. Gleder meg!

My love of magazines - Tomorrows Journal

 Dette ble favoritten av de fire jeg kjøpte i København, og kanskje mitt nye favoritt magasin. Helheten, bildene, typoen, teksturen, designet og det flotte coveret solgte meg. Bildeseriene er feminine og drømmende, og kvaliteten på stoffet er høyt. Oppsettet er minimalistisk og det er fokus på typografi og design. Verdiord: kvalitet, stilrent, feminint, typografisk og estetisk.

That girl

  
  
 
That girl

 

 

I går mens jeg ventet på bussen etter jobb så jeg en jente med et utrolig kult antrekk. Hun merket sikkert at jeg blikka henne ned, men jeg klarte ikke å stoppe å stirre. Hun var så kul! Håret hennes var bølgete og solbleket. Effortlessly cool! Over har jeg satt sammen et antrekk som er inspirert av henne. Har ikke fått brukt mitt eget maxi skjørt denne sommeren, kanskje jeg bruker det i kveld på kino daten min med Magic Mike

Happy sunday

 Tell me I'm your national anthem

 

 

Denne musikkvideoen er fantastisk

Rings & pretty things

 jeg har en forkjærlighet for enkle ringer i gull og sølv. Og gjennom årene har jeg klart å finne ringer som jeg går med nesten hver eneste dag. Som f.eks peaceringen som jeg kjøpte i Santa Barbara for over 2 år siden. Og den helt enkle sølvringen jeg kjøpte i India i vinter. De to nyeste tilskuddene er "diamant" ringen fra Bik Bok og skullringen fra Gina Tricot. De er ikke av ekte sølv eller gull så de blir misfarget av vann, men hvis man lakker de over med gjennomsiktig neglelakk så tåler de alt! Hjerteringen med E er også veldig fin :)

Can´t wait!

 er ikke lenge til ferien er over og det er under fire uker til jeg starter på Westerdals. OMG!

My love of magazines - Prestage

 

Enkelt og flott cover med utheving av teksten. Inni magasinet er det fokus på design og papirkvalitet/tekstur. Det er brukt nydelig og spennende typografi og portrettene er lange og innholdsrike. Bildeseriene er ikke de lengste, men de er like vel særegne og spennende. Lesestoffet er variert og internasjonalt. Dette ble en av favorittene mine. Verdiord: moderne, særegen, tekstur og internasjonal.

Reisefeber

 
I want summer
Med dette deprimerende sommerværet har jeg lyst til å kaste meg på en tilfeldig sydenferie. Jeg driter i hvor det er, så lenge det er varmt der. Har lyst til å prade rundt i korte shortser med brune legger og saltvannshår. 

My love of magazines - The book in on and behind fashion

 Da jeg sto og tittet på bladhylla var det utallige av forskjellige magasiner å velge mellom. Dette bladet skilte seg ut pga coveret som har en unik tekstur og sært design. Oppsettet inni bladet er enkelt og rent. Bildeseriene er korte og unike, samme med portrettintervjuene. Magasinet fokuserer veldig mye på dansk design og dette kan bli litt kjedelig i lengden. Verdiord: sært, enkelt, dansk, moderne og abstrakt. Personlig var dette ikke en av mine favoritter av bunken

Kiss me hard before you go, summertime sadness

 

 

I dag slapp Lana ut videoen til sangen Summertime sadness. Alle som kjenner meg vet at jeg har vært blod fan siden i fjor vinter og jeg får ikke nok av denne dama. Synes det er litt rart at alle legger merke til henne plutselig nå, selv om hun har vært "aktiv" i nesten et år. Go Lana!

you fit me better than my favorite sweater

 selv om det er juli og midten av sommern, betyr dette at høsten nærmer seg sakte, men sikkert. Og butikkene ligger allerede langt foran og er fulle av høstnyheter. Føler at det nesten blir litt feil å titte på tykke gensere, men disse to fra Gina Tricot kunne jeg ikke legge fra meg. Begge kostet 300 kr hver og kommer til å bli brukt mye i høst. 

Dancing in the dark in the pale moonlight

 My love of magazines - Lula

 

Da jeg var i København plukket jeg opp fire utrolig fine magasiner. Tenkte jeg skulle gi dere en liten preview på hvert magasin og si hva jeg synes. Først opp: Lula.

 

Stort og fint format, men passer samtidig i veska. Bladet er tykt med mye variert lesestoff og har lange og flotte bildeserier med lange portretter. Designet og oppsettet er enkelt og organisert. Verdiord: drømmende, feminin, estetisk og nostalgisk. Oh Lula..

Lana Del Rey + H&M

 Lana skal fronte hele H&M sin høstkampanje!! Hun kommer ikke til å designe noen av klærne selv desverre, men jeg har en følelse om at klærne kommer til å være i hennes stil. Gleder meg til å se bildene av kampanjen

Two food junkies in Copenhagen

 

nam!! Dersom du skal sjekke ut Havfruen ved castellet anbefaler jeg den lille restauranten Sommerhuset. Vi bestilte burgere som var kjeeeempe gode! Det som var dritt var at vi måtte vente i 45 min på maten. Hvis du skal på Tivoliet finnes det utallige restauranter inne på området, det er nesten flere spisesteder enn attraksjoner. Prisene der inne er veldig høye, så jeg og Eirik spiste på Apollo Brygeriet som ligger rett på utsiden. Eirik bestilte spareribs, noe jeg egentlig ikke er fan av, men disse var så gode. Glemte navnet på en liten restaurant som lå i en av gågatene ved Strøget. Vi spiste frokost der og de hadde en sykt god sandwich med røkt laks. Vanligvis når jeg er på tur så driter jeg i hvor jeg spiser, så lenge prisene er ok og utvalget er stort. Men denne gangen dreit vi i prisene og fetet oss på all den gode maten byen hadde å by på :)

♥ 

channel ORANGE

 

 

Mine kjøp

 
1. Genser fra Herre avdelingen på H&M. 2. Tskjorte fra Cos. 3. Blå 501 Levis shorts fra Urban Outfitters. 4. Sort 501 Levis shorts fra Urban Outfitters. 5. Gule converse fra Foot Locker. 6. Mobil pung fra H&M. 7. Kjede fra Urban Outfitters.

Lovely magazines

 det jeg kjøpte mest av på ferien var faktisk magasiner. Kjøpte fem stk på underetasjen på kjøpesenteret Magasinet ved Strøget. Har aldri sett et så stort utvalg av internasjonale magasiner før. Valgte alle uten om Cover bladet pga designet. De er så fine med massevis av design inspirasjon!

Oh Copenhagen

 

Vi kom hjem i går kveld etter en forsinket flyreise. Jeg ble dårlig på onsdag og det betydde at vi måtte rekke så mye som mulig før flyet vårt skulle gå på torsdag. Klarte å gjøre litt sightseeing og en del shopping på 5 timer! Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: neste gang jeg reiser til Køben skal jeg reise med jentene. Denne byen er som en mini versjon av London med shopping, kultur, uteliv og billig alkohol. Og maten her er så mye bedre. Tror ikke jeg har vært på en ferie hvor jeg har brukt så mye penger på god mat. 

Greatings from Copenhagen

 det er jævlig deilig å være norsk i danmark. Været har ikke vært på sitt beste, men dette har ikke påvirket oppholdet i det hele tatt. Denne byen er fantastisk! I dag var vi på Zooen og tivoliet i går så vi Castellet, slottet, havfruen og Nyhavn. I morgen er det Planetariet og shopping!! Klarte å gjøre bittelitt shopping på mandag, kjøpte to ny levis shortser og et kjede fra UO. Virket som om halve Oslo hadde vært der før meg for shortsene lå spredt rundt over alt og de beste var borte. Pytt pytt, to shortser er ganske bra det!

Shopping i Køben

 

Har laget en handleliste for hva jeg skal kjøpe i Køben sånn at jeg ikke klikker helt i butikkene. Skal prøve å bare gå innom Urban Outfitters, Top Shop og COS. Flyet vårt går i morgen tidlig og jeg gleder meg kjempe masse! Selv om det skal være dritt vær

 

- Parfyme til Køh

- Ny blå 501 shorts i str 30/31

- Farget converse

- Nytt sort skjørt

- Hvit fluffy cardigan

- Basics fra COS

  

 

my latest spends

 wildfox toppen kjøpte jeg på Hove

sushi + pretti gals

 

var på Tokyo sushi med to venniner på Bislett i dag og spiste masse deilig mat. Hele tallerken min kostet bare 90 kr og de gir tom. studentrabatt, nice. Før sushien var vi i sentrum og shoppet. Jeg som hadde lovet meg selv å ikke shoppe før Køben, men så var det så mye bra salg at jeg ikke klarte å motstå fristelsen. Kjøpte et par gule sandaler fra Din sko, to topper fra Zara, en bomullsbag fra Weekday og en BH og genser fra Bik Bok. Nå skal jeg ikke kjøpe noe på lenge, jeg lover!!

Tell me I'm your national anthem

 

elsker videoen til Lanas nye sang

Vi to hører sammen

 på mandag reiser jeg med kjæresten til København. Gleder meg til å få opplevd byen ordentlig og å endelig få reist bort. Forrige gang jeg var her rakk jeg ikke å se noen ting. Det som står på planen er: havfruen, Amalieborg, tivoliet, dyreparken, Nyhavn og Castellet +++ shopping og masse god mat. Kommer til å legge flere Medina sanger på ipoden for å lade opp

Studs and ombré

 

dagens. Shorts - DIY, topp - H&M Trend.

Nå skal jeg ut å leke i sola!

hello again

 snart stikker jeg ned til byen for å mate katten til tanta mi og så etter det blir det middag med jentene og EM finale. Endelig juli!!

Min studietid på NKF

  Har fått en del spørsmål om hvordan studietiden min på NKF har vært og om jeg kunne dele min erfaring med leserne mine. Jeg ble ferdig utdannet grafisk designer for noen uker tilbake og valgte å ikke ta det siste året i utlandet. NKF tilbyr desverre kun to år i Norge og det siste må man ta i utlandet. Og utifra en eller annen grunn varer det siste "året" i et og et halvt år. Når jeg først startet hadde jeg absolutt ingen erfaring med design eller mac. Jeg gikk studiespesialisering på videregående og kunne ingen ting. Grunnen til at jeg valgte grafisk design var fordi jeg alltid har vært interessert i illustrasjon, form, typografi og fotografi. Og jeg føler at grafisk design er en kombinasjon av dette. Pga. liten erfaring valgte jeg å ta både mac og tegneforkurset. Etter kursene startet skoleåret og vi hadde en uke med fadderting og litt undervisning. Jeg anbefaler alle å være med på fadderuka, det er da man blir kjent med folk. Det første året var vi hele fem klasser på grafisk linja og hver klasse besto av ca 20 studenter. Studiet består av to fag: mac og kreativ jobbing. Det første semesteret lærte vi helt basic ting om alle Adobe programmene som vi skulle bruke. På grafisk linja bruker vi In Design, Illustrator og Photoshop. En ting som er utrolig bra med studiet er at selv om vi har to fag så jobber man alltid med det samme prosjektet. Vi har en oppgave intro, arbeid med oppgaven i begge fag og innlevering. Som oftest jobber man alene, men vi har ca 1-2 gruppeoppgaver i semesteret. Når vi har innlevering må alt henges opp slik at vi får tilbakemelding fra både lærern og medelever. På starten var dette ganske flaut fordi man ikke kjenner alle osv, men etterhvert skjønte jeg at det er viktig å få kritikk fra flere for å bedre oppgaven. På slutten av hvert semester har vi en mappeinnlevering som består av et utvalg av oppgavene man har gjort i semesteret. Vi kan endre på oppgavene før mappeleveringen. Man har kun eksamen på det aller siste semesteret på det andre året. 

Jeg kan anbefale grafisk linja på NKF til alle som er interesserte i design. Jeg har ingen erfaring med de andre linjene og kan derfor ikke si noe om de. Lærerne er kjempe flinke og har masse erfaring innenfor industrien. Det eneste negative med studiet er vel prisen, tipper at NKF er en av de dyreste skolene i hele landet. Men det er selvfølgelig verdt det! Jeg angrer ikke et sekund på studietiden min på NKF og er kjempe fornøyd. 

Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre :)

hits