Min studietid på NKF

  Har fått en del spørsmål om hvordan studietiden min på NKF har vært og om jeg kunne dele min erfaring med leserne mine. Jeg ble ferdig utdannet grafisk designer for noen uker tilbake og valgte å ikke ta det siste året i utlandet. NKF tilbyr desverre kun to år i Norge og det siste må man ta i utlandet. Og utifra en eller annen grunn varer det siste "året" i et og et halvt år. Når jeg først startet hadde jeg absolutt ingen erfaring med design eller mac. Jeg gikk studiespesialisering på videregående og kunne ingen ting. Grunnen til at jeg valgte grafisk design var fordi jeg alltid har vært interessert i illustrasjon, form, typografi og fotografi. Og jeg føler at grafisk design er en kombinasjon av dette. Pga. liten erfaring valgte jeg å ta både mac og tegneforkurset. Etter kursene startet skoleåret og vi hadde en uke med fadderting og litt undervisning. Jeg anbefaler alle å være med på fadderuka, det er da man blir kjent med folk. Det første året var vi hele fem klasser på grafisk linja og hver klasse besto av ca 20 studenter. Studiet består av to fag: mac og kreativ jobbing. Det første semesteret lærte vi helt basic ting om alle Adobe programmene som vi skulle bruke. På grafisk linja bruker vi In Design, Illustrator og Photoshop. En ting som er utrolig bra med studiet er at selv om vi har to fag så jobber man alltid med det samme prosjektet. Vi har en oppgave intro, arbeid med oppgaven i begge fag og innlevering. Som oftest jobber man alene, men vi har ca 1-2 gruppeoppgaver i semesteret. Når vi har innlevering må alt henges opp slik at vi får tilbakemelding fra både lærern og medelever. På starten var dette ganske flaut fordi man ikke kjenner alle osv, men etterhvert skjønte jeg at det er viktig å få kritikk fra flere for å bedre oppgaven. På slutten av hvert semester har vi en mappeinnlevering som består av et utvalg av oppgavene man har gjort i semesteret. Vi kan endre på oppgavene før mappeleveringen. Man har kun eksamen på det aller siste semesteret på det andre året. 

Jeg kan anbefale grafisk linja på NKF til alle som er interesserte i design. Jeg har ingen erfaring med de andre linjene og kan derfor ikke si noe om de. Lærerne er kjempe flinke og har masse erfaring innenfor industrien. Det eneste negative med studiet er vel prisen, tipper at NKF er en av de dyreste skolene i hele landet. Men det er selvfølgelig verdt det! Jeg angrer ikke et sekund på studietiden min på NKF og er kjempe fornøyd. 

Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre :)

2 kommentarer

emilie

06.11.2012 kl.15:31

Hej!

Jag går mitt första år på NKF Bergen (Grafisk Design)

Jag skulle behöva lite tips på hur mappsleveringen går till och om det är något speciellt man bör ha med eller tänka på?

Maila gärna tillbaka till mig :)

Mvh Emilie

Metock Ya.

07.11.2012 kl.14:59

emilie:

Hei :) koselig at du spør, men du burde nok snakke med læreren din. Har hørt noe at mappeleveringen er forskjellig mellom skolene

Skriv en ny kommentar

hits